Locatie Schutterstraat

Ziekte

Ziekte

Het belang van het kind staat altijd centraal.
In de meeste gevallen is het de beste oplossing dat je zieke kindje zo snel mogelijk wordt afgehaald. Een ziek kind heeft geen boodschap aan het bruisende leven in het kinderdagverblijf. Ook voor de andere kinderen is het belangrijk dat een ziek kind niet in de opvang blijft vanwege eventueel besmettingsgevaar.

Als je kind ziek wordt tijdens de opvangperiode, brengen wij je telefonisch op de hoogte. Bij verhoging vanaf 38,5 °C vragen wij je je kindje op te komen halen. Tijdens de corona pandemie zijn onze richtlijnen aangepast. Het actuele schema vindt je altijd in onze nieuwsbrief. 

Medicatie kan tijdens de opvang toegediend worden. Hiervoor dien je als ouder eerst het medicijnformulier in te vullen. Ouders moeten zelf met hun kindje naar de huisarts gaan.

De checklist ziekte en symptomen in de opvang voor kinderdagverblijven van Kind & Gezin wordt gehanteerd om te bepalen of een kind naar de opvang kan komen. De checklist ziekte en symptomen in de opvang kan online via de website van Kind en gezin geraadpleegd worden.

Met een doktersbriefje betaal je bij ziekte niet voor de opvangdag.