Locatie Schutterstraat

Tarieven

Tarieven

Wij werken met de IKT-mix. Dit betekent dat we twee prijssystemen hebben in 1 locatie.
We hebben 18 plaatsen met een inkomenstarief, maar mogen een bezetting van 120% aan Kind en Gezin doorgeven voor de bijbetaling door de overheid. Hierdoor kunnen we 21 plaatsen aan inkomenstarief aanbieden.
We hebben 7 plaatsen met een vast tarief.

Bij de inschrijving wordt bepaald voor welk tarief je inschrijft. Afhankelijk van je gezinssituatie kan een vast tarief voordeliger zijn. Het is in overleg mogelijk om per maand over te stappen naar een ander tarief mits de bezetting dit toe laat.

We hebben verschillende opvangvormen:
– flexibel contract. Geen minimum aantal uren in de week of maand. Twee weken van tevoren kan je steeds nog kosteloos annuleren
– zonder schoolvakanties
– vaste dagen. Hierbij werken we met het systeem ‘opvang bestellen is opvang betallen’ van de Overheid. Je kan hierdoor een aantal dagen per jaar (18 bij voltijds opvangplan) je kindje afmelden zonder dat hier kosten aan verbonden zitten.  

Inkomstentarief

Bij een inkomenstarief betalen ouders met een lager inkomen minder. Hoeveel je moet betalen is wettelijk bepaald. Het hangt af van je gezinsinkomen en het aantal kinderen dat je ten laste hebt. Het precieze bedrag wordt berekend via de website van Kind en Gezin. Het minimumbedrag is in 2024 €6,24 en het maximumbedrag €34,64. In bepaalde omstandigheden kan er nood zijn aan een aanpassing van het tarief. Het OCMW kan het tarief van ouders verlagen.

Vast tarief

Bij een vast tarief betaal je in 2024:
€ 31,73 voor een volledige dag
€ 19,08 voor een halve dag
Je krijgt hiervan €3,50 per dag terug via het Groeipakket. Dit gaat automatisch.

Bijkomende kosten

Naast je tarief per dag betaal je een maandelijkse adminstratiekost en een vast bedrag voor luiers en verzorgingsproducten per dagdeel dat een kindje aanwezig is. Deze pampers worden aangerekend totdat een kindje alleen nog een pamper draagt voor het slapen.
Wij vragen bij de inschrijving geen inschrijfkosten en/of waarborg.
Onze prijzen worden jaarlijks geïndexeerd.

Fiscaal attest

Je kunt de kosten van de opvang ook gedeeltelijk in brengen in je belastingen. Ze worden dan afgetrokken van je belastbaar inkomen. Om de kosten te bewijzen krijg je van ons een fiscaal attest met daarop het bedrag dat je vorig jaar betaalde. Meestal ontvang je dit eind maart.
Wie in Nederland werkt kan ook kinderopvangtoeslag aanvragen bij de Nederlandse belastingdienst.