Inspectie

Locatie Grens

Ouders

Wij vinden een goed contact met ouders erg belangrijk. Dit begint al bij het invullen van het opvangplan bij de start van de opvang. We horen graag hoe het thuis met een kindje gaat en passen ons hier ook graag zoveel mogelijk op aan om de overgang van een kindje zo makkelijk mogelijk te maken.

Brengen-en halen

Bij het brengen en halen is er altijd even tijd voor een praatje. Belangrijke zaken die een ouder doorgeeft worden door ons genoteerd voor de andere collega’s. Zo is iedereen steeds goed op de hoogte.

Heen en weerboekje

Wij werken met het computerprogramma Deona. Dit zorgt ook voor de facturatie. Je krijgt elke dag een dagverslag per mail met daarin alle informatie over luiers/toilet, slapen, eten en spelen. Hieraan worden ook foto’s toegevoegd.

We vinden het belangrijk dat we de opvang SAMEN met ouders doen. We geven graag tips en adviezen, maar horen ook graag hoe jullie thuis zaken aanpakken.

We laten kinderen ontwikkelen op hun eigen tempo, maar zullen het zeker aangeven als ons zaken opvallen. Wij hebben hierdoor geen 10 minutengesprekjes. De vaste begeleidsters van je kind zorgen elke week al voor een schat aan informatie. Als er tijdens de breng- en haalmomenten wat minder tijd is, is een apart gesprekje tussendoor wel mogelijk.

We vinden een gezamenlijke betrokkenheid belangrijk. Elke maand verzamelen we alle belangrijke info in een INFOflits. Je ontvangt dit document per mail elke eerste donderdag van de maand. Nieuwe kinderen, kinderen die jarig zijn, stagiaires, nieuwe begeleidsters die zich voorstellen; het is een schat aan informatie met daarbij foto’s van de groepen.

Jaarlijks krijgen de kinderen ook een ‘rapport’; een leuk mapje om te bewaren voor later. Je leest er hieronder bij MijnPortret meer over.