Locatie Schutterstraat

Groepsindeling

Benedenverdieping

Wij beginnen de dag altijd in deze groep. Vanaf ongeveer 9 uur gaan de vaste kinderen mee naar hun eigen groepsruimte.

Bovenverdieping

Deze extra groepsruimte wordt zoveel mogelijk gebruikt door een vaste groep kinderen. Maar ook kinderen uit de benedengroep die behoefte hebben aan extra uitdaging mogen hier wel eens komen spelen.

Snoezelkamer

Deze slaapkamer wordt ook gebruikt als snoezelkamer. Snoezelen is ontspannen in een ruimte waar voorwerpen, beelden, kleuren, geuren en geluiden de zintuigen aangenaam prikkelen. Het woord snoezelen is een samentrekking van de woorden doezelen (wat verwijst naar de sfeer) en snuffelen (wat verwijst naar het onderzoekende element). Er is speciale verlichting en er wordt een relaxatiemuziekje opgezet. In de groepsruimte zijn ligbedjes waar de kinderen voor activiteiten op kunnen liggen. We gebruiken allerlei materialen om te snoezelen zoals sensomotorische ballen, bellenblaas en veertjes. De begeleidsters volgden een vorming om nog extra ideeën op te doen.

Buiten spelen

Wij zijn graag buiten te vinden. Naast spelen in onze buitenruimte trekken we er ook regelmatig op uit. Met onze twee wandelkaren zijn we vaak bij speeltuintjes in de buurt te vinden.